ESCOLA DE CANT
LOGOSTAGEVOICEFIGUERES_edited.jpg

2021:
UN CASAL
D'ESTIU
DIFERENT!

Aquest any vivim moments estranys i inesperats, i es per això que des d'Acting Figueres, us volem fer una proposta de casal d'estiu on l'esbarjo i la diversió siguin l'eix fonamental de les nostres activitats. Això sí, aprendrem moltes coses noves mentre ens ho passem pipa!

Enguany, la suma d'ACTING FIGUERES (Escola d'Arts Escèniques) i ALEO! (Activitats de lleure educatiu) fan que el casal sigui més divers i variat: Farem teatre? Si! Però no només teatre... sinò que sumarem moltes més activitats, com manualitats, esports, jocs, descoberta de l'entorn, arts plàstiques, cuina, dansa, etc.

Novetats 2021!

Aquest any, sumem el servei d'acollida matinal (de 8 a 9h), el de menjador (amb carmanyola, de 13h a 15h) i el de casal de tardes (de 15h a 17h). Creiem que cal donar les màximes facilitats a les famílies per tal de conciliar la vida laboral i familiar de la millor manera possible, i més aquest any degut a les circumstàncies actuals. A més, incrementem les dates, fent casal tot el mes de Juliol i Agost (del 29 de juny al 28 d'agost).

Matriculació al CASAL d'ESTIU!

Com sempre, per tal de facilitar l'accés al casal, la matriculació és setmanal. Això vol dir que un participant es pot apuntar a diferents setmanes de casal, sense necessitat que siguin correlatives. El pagament la matrícula es farà abans de començar el casal, i un cop haguem entrat a la FASE 3 del desconfnament.

Mesures de seguretat, higiène i protecció.

Una de les qüestions que més ens preocupa a tots (organització i famílies) és la seguretat a l'hora de desenvolupar el casal d'estiu. Creiem que cal una programació acurada per tal que tot l'engranatge dels grups funcioni a la perfecció.

 • –  L'entrada es farà de forma individual i esglaonada.

 • –  Hi haurà gel hidroalcohòlic d'ús obligatori a l'entrada, després de cada

  activitat i a la sortida.

 • –  “Us de sabatilles”. Aquest any, demanem a les famílies que portin unes

  sabates còmodes, tipus victòria, o esclops tipus “crocs” per tal que els participants es canviin a l'entrada. Al cap de setmana, se'ls enduran a casa per netejar-los.

 • –  Actualment l'escola compta amb 600 m2 d'espais. És per això, que els participants estaràn dividits en diferents espais, en grups de 10 persones, que es diran “espais de convivència”. Sempre tindràn els mateixos espais, i només els utilitzaran ells. A més, els monitors sempre seràn els mateixos per cada un dels grups, per tal de no fer intercanvis personals. La Generalitat de Catalunya obliga aquest any a mantenir 4m2 per cada un dels participants. És per això, que ACTING podem respectar al màxim aquesta mesura de seguretat, incrementant, a més, la distància entre grups i espais.

 • –  No hi haurà intercanvi de material sense desinfecció, i s'intentarà implementar al màxim del possible la distancia entre els nens i nenes. Haurem de reinventar la metodologia per tal de fer viables totes les activitats.

 • –  Cada grup tindrà assignat un WC, per tal que es comparteixin el mínim d'espais possible. Després de cada ús, es desinfectaran els elements que s'hagin pogut tocar.

 • –  La sortida també es farà de forma ordenada i esglaonada. Es per això que demanem als pares que no facin aglomeracions, respectant la tant anomenada “distancia social”, i que siguin puntuals a l'hora de sortida. Això ho podrem concretar millor quan sapiguem el nombre de grups i participants.

 • –  A la tarda, l'escola s'airejarà i desinfectarà sencera per tal de minimitzar possibles contaminacions.

  Aquestes són les mesures que demana el departament de Joventut per les activitats de lleure d'aquest estiu. Sabem que són dures, però creiem que són necessàries per tal de preservar la seguretat i una bona convivència entre monitors i participants.